5 anledningar att du behöver en Bidé

5 anledningar att du behöver en Bidé

Varför köpa en bidétoalettsits? Här är 5 viktiga skäl att skaffa en i år:
Visst, tanken på att ha en spray som tvättar dig efter varje toalettanvändning är trevlig, men hur viktig kan en bidé vara egentligen? Du vet - för världen? Låt oss bryta ner det hela. 

Bidéer är miljövänliga
Visste du att den genomsnittlige svensken använder cirka 40 rullar toalettpapper varje år? Om du bor tillsammans med andra använder ditt hushåll förmodligen närmare 150 rullar per år. Tillsammans använder svenskar mer än 300 miljoner rullar toalettpapper årligen. Det är en enorm mängd fuktig vävnad som går ner i avloppet helt i onödan.

Eftersom toalettpapper inte är miljövänligt är allt detta oerhört viktigt. Allt slöseri med papper står för cirka 2,3 miljoner döda träd, 675 miljoner liter förbrukat vatten, mer än 1,5 miljoner ton av utsläppta växthusgaser och uppemot 1 900 GWh el varje år.

Om du istället använder en bidé så kommer du bidra till att minska belastningen på vår miljö. Med våra bidéer behöver du i genomsnitt 3dl vatten vid varje användning. Jämför detta med de 74 liter vatten som krävs för att göra en enda rulle toalettpapper, och du bör vara helt övertygad om att du gjort ett riktigt val. 

Bidéer är hygieniska
En del av anledningen till att bidéer är så populära runt om i världen är att de är mycket hygieniska. Om du tänker efter så har det alltid varit ett felaktigt system att använda toalettpapper. När allt kommer omkring tar torrtorkning inte bort de skadliga bakterier, vilket kan resultera i stora. Vid användandet av en bidé eliminierar du dock nästan helt dessa bekymmer. 

Genom att använda en bidé med sin renande vattenstråle istället för toalettpapper, blir du av med besvärliga bakterier, som i sin tur orsaka infektioner och inflammationer. Till följd av detta minskar användningen av en bidé risken för bakteriell prostatit, vilket för närvarande drabbar cirka 8% av män.

Bidéer ger också stora hälsofördelar för kvinnor. Exempelvis för att undvika urinvägsinfektioner, som orsakas av s.k E. coli-bakterier, bidéer är även särskilt viktiga för kvinnor som genomgått en s.k perineotomi under förlossningen. Detta ingrepp ökar risken för UVI och kan dessutom resultera i smärta vid traditionell torrtorkning. 

Bidéer minskar obehag
Utöver allt detta kan bidéer även ge en bekvämare badrumsupplevelse. Men ta inte vårt ord för det - lyssna på proffsen!

"Det är vanligt att människor uppsöker en läkare för obehag i analområdet eftersom viktiga oljor har torkats bort... människor som använder bidéer är mycket mindre benägna att få problem med utslag och obehag och irritation." Citat från Alan Kamrava - kolorektal- och allmänkirurg baserad i Kalifornien

När du inte använder friktionsinducerande toalettpapper har du en lägre risk att utveckla hemorrojder men du riskerar helller inte att drabbas av obehaglig irritation. 

Våra bidéer är lätta att installera
Installationsprocessen av en bidé tar mindre än 30 minuter och är en mycket god investering och uppgradering av din befintliga badrumssituation. 

Att använda en bidé är dessutom en rolig upplevelse. När du väl har provat vill du inte gå tillbaka till en vanlig toalettstol.

Framtiden är här, och bidéer är här för att stanna. Hoppa på tåget redan idag!

Tillbaka till blogg

Våra Bidéer